Workshop Totemdieren

Wat zijn totemdieren?

Totemdieren of Krachtdieren stammen uit de traditie van de Native Americans (indianen). De dieren hebben eigenschappen waar je bepaalde boodschappen in kunt ontdekken, ook kun je er bepaalde krachten aan ontlenen. Totemdieren kunnen een gids voor je zijn en je beschermen, maar ze kunnen je ook helpen om je levenslessen te leren.

Hoe ontdek je jouw totemdieren?

Sommige mensen denken dat ze zelf een dier uit kunnen kiezen, en kiezen dan een dier waarop ze trots kunnen zijn en niet zozeer een dier dat echt bij hen past. Maar dat leidt meestal nergens toe, want geen enkel dier staat hoger op de ladder dan een ander, elk dier heeft een uniek karakter te bieden. Het is altijd beter om het karakter van het stinkdier goed te begrijpen dan niets aan te kunnen vangen met het karakter van de arend. Kijk welke dieren er naar je toekomen.

Ja, ik wil me voor de workshop Totemdieren aanmelden!

  Ga eerst eens rustig na voor welke dieren je altijd al veel belangstelling hebt gehad en in wat voor perioden van je leven je interesse het sterkst was. De volgende vragen kunnen je daarbij helpen:

  1. Welk dier heeft je altijd al gefascineerd? (Levens Totem)
  2. Welk dier wil je het liefst in de dierentuin zien? (Levens Totem)
  3. Welk dier zie je momenteel het meest wanneer je in de natuur bent? (Reis Totem)
  4. Tot welk dier voel je je momenteel het sterkst aangetrokken? (Reis Totem)
  5. Droom je weleens over dieren? (Levens- of Reis Totem)
  6. Voor welk dier ben je het bangst? (Schaduw Totem)
  7. Ben je ooit gebeten of aangevallen door een dier? (Schaduw Totem)

  Levens Totem

  Je Levens Totem werkt je hele leven lang met je samen. Het dier is aanwezig, in je omgeving of in je gedachten, wanneer je zijn krachten en specifieke eigenschappen nodig hebt. Meestal heb je je hele leven één Levens Totem, maar verschillende Levens Totems in de verschillende periodes van je leven zijn soms ook mogelijk.

  Reis Totem

  Een Reis Totem blijft een bepaalde periode bij je. Een wat langere periode, het kunnen weken, maanden of zelfs jaren zijn, de tijd die jij nodig hebt om bepaalde levenslessen te leren.

  Als je er op gaat letten zul je steeds beter zien dat er speciale dieren opduiken in je leven. Het verschil tussen een Reis Totem en een Boodschap Totem is de periode. Een Boodschap Totem zal zich snel tonen en maar heel even bij je blijven.

  Boodschap Totem

  Een Boodschap Totem brengt je een spirituele boodschap of een waarschuwing. Meestal is het een ongewone ervaring die op dat ogenblik erg indrukwekkend is.

  Een Boodschap Totem is er maar een korte tijd, een dag of hooguit een week, maar meestal slechts een paar uur. Soms brengt de Boodschap Totem geen boodschap, maar veroorzaakt op de een of andere manier een af- of omleiding in je leven. Achteraf kun je zien dat je geluk hebt gehad, bijvoorbeeld omdat je niet in de bus zat die je wilde nemen en die een ongeluk heeft gekregen.

  Schaduw Totem

  De Schaduw Totem is een totem wat ons angst aanjaagt. We ervaren een Schaduw Totem als erg krachtig maar we hebben er liever niet mee te maken. Je Schaduw Totem weerspiegelt je eigen innerlijke angsten. Door je te verdiepen in je Schaduw Totem en je angst voor dit dier te overwinnen kun je een spirituele groei doormaken.

  Wat kun je verwachten in deze workshop

  In deze workshop gaan we uitzoeken wat voor totemdier bij jou past en wat hij jou kan bieden. Dit doen we door middel van de totemkaarten en door middel van meditatie. In een begeleidende meditatie stel ik je voor aan je totemdier en laat ik de karaktereigenschappen een plekje zoeken in jouw energie en lijf zodat je deze karaktereigenschappen mee kunt nemen.

  Workshop Totemdieren-Praktijk-Angels-Touch-Nieuwkoop
  2024 Angels Touch