Workshop Meditatie

Wat is meditatie?

Meditatie draait om (mentale) stilte. Je laat je geest volledig tot rust komen en probeert uiteindelijk tot een andere staat van bewustzijn te komen door je volledig op het hier en nu te focussen. Het is op allerlei manieren te beoefenen, er is geen één manier die de enige juiste is. Het belangrijkste is dat je niet probeert je gedachten te controleren, maar ze los te laten. Veel mensen denken dat je je gedachten volledig leeg moet maken wanneer je mediteert, maar dat is niet zo. Het gaat meer om het observeren en accepteren van gedachten. Je laat ze als het ware voorbij komen, je luistert ernaar, en laat ze vervolgens weer gaan.

Er zijn tegenwoordig zo veel prikkels en zo veel zaken die afleiden, dat we minder in het nu leven dan we misschien zouden willen. Als gevolg hiervan kan er een gevoel van stress, gejaagdheid, angst etc. over je komen. Meditatie kan hiertegen helpen, want het heeft vele positieve effecten: het vermindert frustratie, verbetert de concentratie, helpt bij het loslaten van boze gevoelens, vermindert stress en leert je meer in het moment te leven. Veel mensen willen het daarom graag proberen, maar ze denken dat het te ingewikkeld is en ze het niet kunnen. Maar het is echt niet moeilijk: wanneer je de kunst van het ademhalen leert beheersen, is de stap naar meditatie helemaal niet groot.

Ja, ik wil me voor de workshop Meditatie aanmelden!

  Een goede manier om erachter komen of mediteren wat voor je is, is door met vijf minuten per dag te beginnen. Als je wilt, kun je dat geleidelijk opbouwen naar een kwartier of twintig minuten – of meer. Maar zelfs een paar minuten per dag is al genoeg om je er mindful en fysiek rustiger door te voelen. Maak van mediteren in elk geval niet een taak die je stress oplevert.

  In deze workshop gaan we 3 soorten meditaties ervaren:

  • Een geleide meditatie

  Hierin begeleid ik je met een verhaal en zal je hierdoor jezelf ontspannen

  • Een mindfulness meditatie

  Je focust je op het hier en nu door middel van het focussen op een vlam

  • Ademmeditatie
  Workshop Meditatie Praktijk Angels Touch Nieuwkoop
  2024 Angels Touch