Workshop Amulet van speksteen

Maak je eigen Amulet van speksteen

Maak een leuk cadeau voor jezelf of voor iemand anders in de vorm van een amulet van speksteen.

Bij deze workshop maakt iedereen z’n eigen amulet van speksteen. Speksteen is een zachte steen die gemakkelijk te bewerken is. Een amulet of talisman of fetisj is een voorwerp waarvan wordt geloofd dat het bescherming zou bieden tegen gevaar, ziekte en ongeluk. Een onderscheid dat al eens gemaakt wordt, is dat een amulet negatieve krachten afweert en dat een talisman positieve krachten aanwendt en zelfs van op afstand kan werken. In deze workshop maak je een amulet voor jezelf of voor iemand anders. Door je intentie of een specifiek symbool te graveren in de speksteen zal deze de energie overnemen en je beschermen, geluk brengen, versterken etc.

Aan deze workshop zijn extra kosten verbonden van €5,- voor de materialen

Wat is speksteen

De officiële naam is Steatiet. Omdat hij door het hoge kalkgehalte zacht en vettig aanvoelt wordt hij ook wel zeepsteen (soapstone) genoemd. Het is een zachte steen die makkelijk te bewerken is.

Ja, ik wil me voor de Amulet van speksteen workshop aanmelden!

  Speksteen is een 100% natuurlijke steen, die volgens geologen soms wel 90 miljoen jaar oud kan zijn. Het is een stollingsgesteente wat onder hoge temperaturen en gigantisch druk gevormd is. Het bestaat voornamelijk uit talk (40-50%), magnesiet (40-50%) en chloriet (5-10%). Door de talk voelt speksteen zo heerlijk zacht aan. Magnesiet zorgt voor een snelle warmteopname en een goede geleiding van deze warmte (10 keer sneller dan vuurvaste steen). Hierdoor is speksteen ook vuurbestendig. Chloriet en andere bestanddelen die in kleinere hoeveelheden in speksteen voorkomen zorgen voor een mooie structuur en kleurnuances aan de oppervlakte van de steen.

  Het wordt onder andere gevonden in China, Egypte, Brazilië, Australië, Kenia, India, Thailand, Groenland, Zwitserland en Finland

  Speksteen is er in verschillende kleuren. Over het algemeen geldt: hoe donkerder de steen, hoe harder.

  Het is er in wit, roze, beige tot lichtbruin, geel, groen variërend van licht naar donker en zwart. Er komen ook combinaties van deze kleuren voor. Ook kan het gespikkeld zijn (geel, bruin, blauw) of stukjes Pyriet bevatten. Sommige stenen hebben rode aderen. Speksteen is opgebouwd in lagen die je heel goed kunt zien wanneer je een stuk speksteen natmaakt. Door deze lagen is het een kwetsbare steen.

  Speksteen in de geschiedenis

  Al sinds 4000 voor Christus is er snijwerk van speksteen bekend. Het wordt bijvoorbeeld ook teruggevonden in de vredespijpen van indianen.

  Sinds de oudheid gaat het verhaal dat speksteenpoeder dat tot pasta wordt verwerkt verjongend werkt op de huid. Speksteenpoeder wordt dan ook nog steeds gebruikt als talk in cosmetica.

  Duizenden jaren geleden hebben onze voorouders al ontdekt dat je met stenen warmte vast kunt houden. Als ze keien rondom het vuur legden waren ze de volgende ochtend nog warm. Met hete stenen konden ze water opwarmen en op hete stenen konden ze voedsel bereiden. Speksteen is gezien zijn uitermate goede warmtegeleiding een steensoort die hier zeer geschikt voor bleek te zijn.

  Helende werking van speksteen

  Edelstenen zijn zuivere ontvangers van de centrale levensenergie. Door hun vorm, structuur, samenstelling en kleur kunnen zij energie omvormen en doorgeven. Door deze energie worden de energiebanen in het lichaam hersteld, waardoor er een nieuwe balans optreedt. Vanuit deze balans pakt ons lichaam en onze geest het zelfgenezingsproces weer op.

  Het bij je dragen van edelstenen, drinken van edelstenenwater of een behandeling met edelstenen kan je dus helpen in je proces van heling en groei. Bedenk hierbij wel dat dit geen aspirientje is wat binnen enkele minuten werkt.

  NB Gezien het hoge kalkgehalte van de steen is speksteen niet geschikt om edelstenenwater van te maken.

  Werking speksteen

  Speksteen is een kalmerende, aardende steen. Hij helpt je om vol zelfvertrouwen door het leven te gaan. Speksteen is versterkend voor het skelet, pezen, organen en het huis. Het helpt bij huidproblemen, transpiratie en verteringsproblemen bij stress.

  Speksteen helpt om de persoonlijkheid te ontvouwen, tot ontwikkeling te komen. Hij verheldert de geest en heeft daardoor een positief effect op de concentratie. Hij helpt je een doel te bepalen en je daarop te richten Hij zet zaken in beweging en helpt je om te gaan met veranderingen. Hij versterkt creativiteit en kunstzinnigheid. Hieronder vind je enige toepassingen.

  Toepassing

  Huidproblemen

  Versterking van huid en onderhuids bindweefsel. Een gezichtsmasker van speksteenpoeder vermengd met water verminderd rimpels. Maakt de huid minder gevoelig voor allerlei soorten (allergische) uitslag, acne en eczeem. Wanneer je een steen op de geïrriteerde plek legt werkt het verzachtend

  Transpiratie

  Wrijf vochtige handen, zweetvoeten en andere plekken waar je transpireert in met speksteenpoeder.

  Versterking

  Creativiteit. Plaats creaties van speksteen in de ruimte waarin je verblijft. Dit vergroot je creativiteit.

  Speksteen is sterk verbonden met de volgende chakra’s: het eerste chakra (het stuit- of basischakra), het vierde chakra (het hartchakra) en het 7e chakra (het kruinchakra).

  2024 Angels Touch