Reiki

Reiki is een Japanse traditionele healing die al 2500 jaar geleden in oude Sanskriet teksten terug te vinden is. Het is in de negentiende eeuw opnieuw ontdekt door een christelijke monnik, dr. Mikao Usui. De letterlijke vertaling is ‘Universele Levensenergie’ (Rei – Universeel en Ki = Levensenergie).

Deze Universele Levensenergie is overal om ons heen. Alles wat leeft, mensen, dieren, planten heeft die energie nodig om te kunnen leven. Deze energie kun je, net als radiogolven, niet zien. Een Reikileraar is als een zender die deze energie op kan vangen en door kan geven aan anderen. Dit gebeurt via het opleggen van de handen op verschillende plekken van het lichaam. 

Reiki stimuleert het zelf genezend vermogen en werkt op verschillende niveaus:
– Fysiek
– Emotioneel
– Mentaal
– Spiritueel (chakra’s)
Het stroomt naar die plekken waar het op dat moment het meest nodig is, de blokkades kunnen hierdoor worden opgelost. Dit zal je persoonlijke ontwikkeling, op ieder niveau, ten goede komen!

Ja, ik wil een Reiki behandeling!

  Wat kan of doet Reiki:


  Tijdens een reiki behandeling kun je meerdere/verschillende sensaties ervaren. Zoals:
  – een warm gevoel
  – een koud gevoel
  – vermoeidheid
  – slaperigheid
  – het loskomen van emoties
  – een diepe ontspanning
  – een gevoel van welbehagen
  – rust
  Etc.

  Kortom Reiki wordt door iedereen anders ervaren. Iedere volgende behandeling zal ook weer een nieuwe ervaring zijn met andere sensaties. Zo kom je stapje voor stapje steeds dichter bij jezelf, je kern.

  Wat kan Reiki je geven:

  Het kan je bewuster maken in denken en doen.
  Het kan je intuïtieve ontwikkeling bevorderen.
  Het kan de creativiteit stimuleren.
  Het kan pijn verzachten.

  Het kan patronen doorbreken.
  Het is goed tegen stressfactoren.
  Het geeft diepe ontspanning.
  Het kan genezend werken op lichaam en geest.
  Het komt de nachtrust ten goede.

  Zelfs als je van dit alles niets voelt, zal de energie toch zijn werk doen (het zelf genezend vermogen). Een gegeven behandeling kan nog enkele uren, zelfs dagen doorwerken. Eventuele klachten kunnen in eerste instantie toenemen, dit is echter van korte duur.

  Ik adviseer de mensen veel water en/of kruidenthee te drinken, zodat de afvalstoffen die vrij komen tijdens de behandeling, zo snel mogelijk het lichaam kunnen verlaten. 

  Opvallend is dat veel mensen tijdens en na een behandeling een gevoel van innerlijke rust, vrede, veiligheid en verbondenheid ervaren.

  Reiki bestrijdt niet alleen de symptomen, maar werkt ook aan de oorzaak en is daardoor zeer doeltreffend bij tal van lichamelijke- en psychische klachten.

  Belangrijk is wel dat Reiki niet geneest, maar ondersteund bij genezing. Ik raad ten alle tijden aan om eerst bij een arts langs te gaan bij lichamelijke klachten.

  Aurahealing en Reiki:

  De zeven energielagen, ook wel auralagen genoemd, worden door middel van een Reikibehandeling weer opgeladen. Deze auralagen staan elk in verbinding met een chakra, dus het eerste chakra staat bijvoorbeeld in verbinding met de eerste auralaag etc. Via de Chakra’s staan de zeven auralagen in verbinding met het fysieke lichaam. Door de aanvulling van energie door de chakra’s met het fysieke lichaam wordt het energietekort daar aangevuld en kan het fysieke lichaam genezen.

  In een Reikibehandeling is het opladen van de auralagen dus erg belangrijk. Tevens wordt het energielichaam energetisch grondig gereinigd, waarbij alle negatieve energie wordt verwijderd. Wanneer alle auralagen zijn behandeld en opgeladen, is de vorm van de aura weer mooi rond (ovaal) en helder van kleur.

  Behandeling:

  Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klachten en/of behoefte van de cliënt. De sessie duurt maximaal anderhalf uur. Je ligt aangekleed op de behandeltafel, dus trek lekker zittende kleding aan. Gedurende de behandeling staat er rustgevende muziek op.

  Reiki vervangt geen medische verzorging of medicijnen, maar ondersteunt wel iedere therapie.

  Ik geef Reiki volgens de ‘The Usui System of Natural Healing’ oftewel de methode van natuurlijk genezen. Tijdens de behandeling mag gepraat worden, maar het is fijner als de behandeling in stilte wordt gedaan. Het kan zijn dat ik je tijdens een behandeling meeneem op een spirituele reis door middel van een visualisatie of geleide meditatie.

  Wil je eens ervaren wat Reiki voor jou kan betekenen, maak dan een afspraak met mij voor een sessie.

  Reiki-Praktijk-Angels-Touch-Nieuwkoop

  2024 Angels Touch