Massage

Een massage ontspant het lichaam en de geest.

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat massage het gelukshormoon Oxytocine aanmaakt. Deze stof zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen stress en dat je lichaam sneller tot rust komt. We weten allemaal dat mensen, die teveel stress hebben, minder gaan presteren en mogelijk ziek kunnen worden. Je regelmatig laten masseren, kan dit voorkomen. Tevens werkt een massage vaak pijnreducerend en ontspannend.

Ja, ik wil een massage!

  Ik pas 2 massagevormen en -methoden toe:

  Ontspanningsmassage:

  Bij een ontspanningsmassage gebruik ik olie en de warmte van mijn handen om de spieren te masseren. Door het masseren van de spieren ontspant je lichaam en geest.

  Hoe ziet een ontspanningsmassage eruit?

  Door de warmte van mijn handen en de lichte druk die ik uitoefen zullen de spieren ontspannen. Ik masseer eerst de achterkant van de benen, daarna de rug. Aan de voorzijde masseer ik de armen, de boven benen en de voeten. Gezicht doe ik alleen op verzoek.

  Wat is het effect van een ontspanningsmassage?

  Een ontspanningsmassage draagt bij aan het ontspannen van lichaam en geest en kan vermindering van stress brengen. Verder zal het effect hebben op:

  • Ontspanning lichaam en geest
  • Vermindering van stress
  • Vermindering van spierspanning
  • Stimuleren het zenuwstelsel
  • Helpt tegen slapeloosheid
  • Brengt je terug naar jezelf

  Hotstonemassage:

  Een hotstone massage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. De voor een hotstone massage gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast. Eb en vloed hebben ervoor gezorgd dat de stenen glad, rond en wat plat geworden zijn.
  Ook wanneer je stevig tot zeer stevig gemasseerd wilt worden, kun je hier terecht. Bijvoorbeeld bij de bekende spierknopen tussen ruggengraat en schouderbladen of bij rugpijn.

  Hoe ziet een hotstonemassage eruit?

  Eerst worden een aantal stenen op de rug neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens masseer ik een ander deel van het lichaam met olie. Ik masseer afwisselend met of zonder stenen, waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik. Als er op een plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk. Vervolgens masseer ik het deel van het lichaam waar eerst de stenen op lagen. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen, wat de massage effectiever maakt.

  Wat is het effect van een hotstonemassage?

  Een hotstonemassage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstonemassage draagt bij aan:

  • ontspanning
  • stressvermindering
  • betere doorbloeding
  • ontspanning van stijve spieren

  Hotstonemassage is bovenal een weldaad om van te genieten!

  Mogelijkheden van de stenen

  Tijdens de massage gebruik ik de stenen op verschillende manieren:

  Warmte: De stenen verwarmen het lichaam plaatselijk. Het stimuleert processen en kan daarom ontgiften, genezen, ontspannen, bewust maken. Het veroorzaakt ook circulatie van vloeistoffen en transpiratie. Het gebruik van veel stenen verhoogt de lichaamstemperatuur, wat aangenaam en verwarmend kan zijn en bovengenoemde processen veroorzaakt. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen kan het warmte effect ook doelbewust toegepast worden, bijvoorbeeld op chakra’s, meridianen, koude plekken, plaatsen die aandacht nodig hebben.

  Gewicht: De stenen, zeker de grotere, veroorzaken een zekere druk. Je kan dit zien als een langdurige compressie, een stretching, een “mayofascial release” effect. Ik kan bij het neerleggen van een steen dit zodanig doen, dat je het bewust ervaart. Ook het wegnemen van de steen veroorzaakt een gewaarwording. Bij massagetechnieken kan ik met minder druk werken en het gewicht en hardheid van de steen het werk laten doen.

  Massage: Ik gebruik de stenen om te masseren. Ik werk dan met de warmte, bijvoorbeeld bij strijkingen, de hardheid, bijvoorbeeld wat diepere technieken, de gewaarwording. Ook worden triggerpoints en drukpunten bewerkt.

  2024 Angels Touch